Вече се познаваме, а сега? Защо да планираме гардероба си?

Вече се познаваме, а сега? Защо да планираме гардероба си?

Разказах ви малко за първото впечатление, но какво следва след това? В тези редове ще ви разкажа как подхождам към следващите си срещи с вече запозналите се с мен хора.
Имам щастието да подбирам с логична мисъл тоалета си за различните мероприятия, в които участвам. Така дори и да не се сещам какво съм носила на предходна среща, винаги успявам да се досетя в не много дълъг срок. Като човек на изкуството, опитващ се и успяващ да печели от творчеството си, поддържането на имидж е много важно! Затова не повтарям тоалетите си при втора, десета и като цяло следваща среща.

Може да си помислите, че имам стотици дрехи в гардероба си, но това е много грешна мисъл! Истината е, че един човек не може да комуникира със стотици човеци. В моя контакт лист с хора, които не трябва да ме познават лично и приятелски, а корпоративно и бизнес има много малко, но много важни имена. Затова успявам с малкия ми гардероб винаги да впечатлявам и респектирам.

Успявам да се справя с тази доста интересна задача, като мисля преди да приема нов член на моя гардероб. Винаги се питам, дали дрехата, която искам първично, ще искам и вторично! Питам се още, има ли с какво да я комбинирам и ако имам само 2 или 3 варианта, не е достатъчно добра дреха за мен, защото ще мога да я нося само 2 или 3 пъти, а ако в дадено партньорство, срещите следва да бъдат повече, просто не е рентабилно да реша временно проблема си. Колкото повече се навлиза в едни бизнес-отношения, толкова повече нивото трябва да се покачва, което е свързано с увеличаване на напрежението, и намаляване на времето, особено времето за подбор на тоалет! Така всяка дреха в моя гардероб, може да се комбинира с почти всяка друга дреха в моя гардероб. Тук слагам звездичка *Така дори когато не съм в състояние да взимам решения за тоалета си, шанса да направя безумна комбинация опасна за публичното ми представяне е минимизиран.

За по-голяма яснота, ще обясня с конкретен пример. Всичко е в комбинаториката. Ако имаме 3 панталона, които сме преценили, че са подходящи за конкретната поредица от срещи с един партньор, за тях е важно да подберем поне 3 блузи и няколко комплекта аксесоари, обувки, връхни облекла и допълнения. Така имаме 9 основни комбинации, които в зависимост от аксесоарите, обувките, връхните облекла и допълнителните акценти, спокойно ни стигат за над 9 срещи. Ако редуваме срещите в офис и срещите навън, всяко наше палто, се счита като отделен тоалет, т.е. колкото различни подходящи връхни дрехи имате, толкова отделни тоалета можете да причислите към outfit плана за поредица от срещи, в моя конкретен случай, това значи минимум + 4.

Планирането на гардероб за конкретни начинания с дълъг период спестява много време и много неочаквани ситуации и отново ще обясня в пример. Когато планирам гардероба си за конкретна поредица от срещи, всяка дреха седи на закачалка, това спестява много време за гладене и определено не се стига до екстремно пране и сушене, защото бялата риза, която е много подходяща за повода се оказва в коша за пране … Също, когато знаем какво ще облечем предварително, особено при нас, жените, ни дава време да помислим и да планираме същността на самата среща и нейното протичане, което в много мои лични примери довежда до монолог от моя страна и подписи без забележки.

А вие как подхождате към подбора на дрехите си? 

За автора

Споделяне

Вашият коментар